top of page
PAPIER 500 PX X 500 PX.jpg
Louise Hensen fiere vrouwen artiesten
Louise Hensen
Jazz zangeres

Louise Hensen studeerde met een 9 af aan de zangafdeling van het Utrechts Conservatorium. Ze toerde door Europa langs vele jazzfestivals en podia. In 2017 bracht ze haar debuutalbum 'Do what you gotta do' uit, een ode aan Nina Simone. Louise richtte samen met Saskia Schalekamp Stichting Fiere Vrouwen op en produceerde twee muziektheatervoorstellingen. Op dit moment werkt ze aan een gloednieuw album en geeft ze zang- en pianoles.

"Nina Simone veroverde mijn hart toen ik 10 was"

Tamara van Esch fiere vrouwen artiesten
Tamara van Esch
Singer-songwriter

 

Tamara van Esch geeft een podium aan ongewone verhalen die tevens hoop geven. Indietronica-NL-pop met kalme stem en buitengewoon instrumentgebruik; met invloeden van My Brightest Diamond tot Blur. Voor Tussen Lagen werden songteksten en artwork samen met psychisch kwetsbare mensen gemaakt. De plaat heeft een brede, dynamische sound. Fotografie Lisanne Lentink

"St. Vincent, mijn grootste inspiratiebron: telkens vernieuwend, op eigen wijze."

Lielian Tan fiere vrouwen artiesten
Lielian Tan
Drummer

Lielian Tan is een veelgevraagd drummer en speelt door het hele land (en daarbuiten) in allerlei bands, orkesten, combo’s en projecten. Opvallend is haar altijd vrolijke podiumuitstraling en nooit aflatend enthouisiasme. Ze is een muzikale duizendpoot: rock, pop, covers, oude stijl jazz, theater- in elke stijl voelt ze zich thuis. Lielian is de vaste drummer van de Flageolettes en de Fiere Vrouwen Band.

Fotograaf: Reyer Boxem

“Dolly Parton vind ik zó cool: superhit-schrijfster, podiumbeest, geestig en autonoom. Een voorbeeld.”

Mijin Kim fiere vrouwen artiesten
Mijin Kim
Pianiste

Mijin begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Na haar afstuderen aan het conservatorium in Zuid- Korea won ze in 2006 met haar jazzkwartet de eerste prijs bij de prestigieuze Ulsan jazz Festival Competition. Daarna studeerde ze af aan de conservatoria van Maastricht en Groningen. In 2014 kwam haar eerste album uit: "End of the line". Mijin werkt als uitvoerend en docerend pianiste in Nederland.

"Eliane Elias has always inspired me. Her way of playing is like talking, like singing, her phrase are all singable and enjoyable!"

Emmelie Zipson fiere vrouwen artiesten

Emmelie Zipson (NL-ENG) is zangeres, actrice, stem-professional en inmiddels veelgevraagd dagvoorzitter. Ze speelde jarenlang haar eigen voorstellingen door het hele land. Zij zingt in meerdere talen, liefst in het Engels en Nederlands (Frans, Jiddisch en Russisch op aanvraag) Ook nam ze meerdere cd’s op in de studio, waaronder Bloed Link (zie Spotify) en trad vaak op in huiskamers, diverse festivals en muziekpodia. Nu zingt zij graag soul & blues en is een echte liedvertolker.

 

“Do one thing everyday that scares you” vind ik een krachtige quote van Eleanor Roosevelt en motivatie om altijd je angsten aan te gaan of open te staan voor iets nieuws."

Helen Botman fiere vrouwen artiesten

Zangeres Helen Botman treedt momenteel op met partner en singer-songwriter Peter van Vleuten. Eerder was ze frontvrouw bij de voormalige worldpop-groep La Luna, maakte de voorstelling ‘Vleugelvrouw’ en bracht - geïnspireerd door o.a. Joni Mitchell, Carole King en Norah Jones – haar solo-album ‘I Sing’ uit.

"De liefdevolle wijsheid van Maya Angelou is inspirerend en helend."

Saskia Schalekamp fiere vrouwen artiesten

Saskia maakt eigenzinnige Nederlandstalige luisterpop en bracht in 2014 haar debuutalbum 

‘Eiland in de stad’ uit. Met 'Beste Aletta' stond Saskia in de finale van de muziekwedstrijd Art Rocks. Samen met Louise Hensen, richtte ze Fiere Vrouwen op, om met vrouwelijke muzikanten de krachten te bundelen en fiere vrouwen in de spotlight te zetten. Saskia is daarnaast coach, trainer en dagvoorzitter.

"Carol King is mijn grote voorbeeld als singer-songwriter"

Graziella Hunsel Rivero fiere vrouwen artiesten
Graziëlla Hunsel Rivero
Jazz-zangeres &
dagvoorzitter

Graziëlla Hunsel Rivero is "The first lady of Jazz" uit het Zuidoostelijke gedeelte van Amsterdam. Deze singer-songwriter is een all-round zangeres en people's entertainer die in 2011 haar muzikale liefde vond, Jazz! Ze is founder van de ZOJazz Lounge, een live Jazzevent met dinner en drinks geheel in Cottonclub style.

"Sarah Vaughan en haar lied "Broken hearted melody" veranderde mijn wereld. Jazz werd mijn 1e muzikale liefde."

 

  

Jacqueline van der Zee fiere vrouwen artiesten

De wereld heeft je nodig. Jou! Mooi, krachtig en kwetsbaar mens! Kleinkunstenares Jacqueline van der Zee deelt met jou haar reis in de verhalen achter haar muziek. Ze laat je zien en horen hoe jij volop mens kunt worden èn blijven in deze tijd. 

Fotografie: Frits van der Gronde

"De uitspraak van Hildegard von Bingen‘Ik ben een veer op de adem van God’ vind ik inspirerend en getuigen van een onaantastbaar vertrouwen."

Lotte Horlings fiere vrouwen artiesten

Als kind was Lotte’s passie al zingen en optreden. Na het afronden van de Frank Sanders’ Academie voor Musicaltheater volgden rollen in diverse grote musicalproducties, maar ook tourde zij met heel veel plezier met Youp van ’t Hek in zijn voorstellingen Omdat de Nacht en Schreeuwstorm. Lotte is dol op het al zingend vertellen van een verhaal.

Fotograaf: Rommenphotography

"Ik bewonder Wende om haar grote vakmanschap en volledige overgave."

Pascale van Apeldoorn fiere vrouwen artiesten

Pascale is een veelzijdig pianist. Het liefst componeert en zingt ze luisterliedjes met een theatrale inslag. Haar muzikale kracht en ervaring is toch omvangrijker: haar muziek is een versmelting van een rake tekst met sluitende muziek in een stijlmix van pop, blues en jazz. 

In 2009 bracht ze samen met haar liedjescompagnon onder PR-theater de CD ‘Expres of Onbedoeld’ uit, waarmee ze onder andere op het Kleinkunst Cup Grensincidenten (Nekka) podium stond.

Fotografie Luc Wittebol

 

"‘Go like Elijah’ van Chi Coltrane is mijn eerste muzikale liefde en zal ook mijn laatste zijn: een stoere vrouw met wapperende blonde haren op een bulderende piano. Wat een powervrouw!"

Anke Timmer fiere vrouwen artiesten

Anke Timmer (1981) studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Ze werkt nu als bandleider, muzikant en muziekdocent in en rondom Utrecht. Ze schrijft graag liedjes, bracht haar eerste Nederlandstalige EP uit in 2018 (Present) en was al meer dan eens te horen bij Frits Spits maar ook op Radio 2 en Radio 5. Je kunt haar liedjes ook beluisteren op Spotify.

"Joni Mitchell vertaalt zichzelf zo eigen in haar liedjes, voor mij is zij een groot voorbeeld."

Barbara Breedijk fiere vrouwen artiesten
Barbara Breedijk
Comedy op maat

Barbara Breedijk is muzikaal comédienne en sluit events af, met een muzikale wrap-up. Op de bijeenkomst slingert ze, de gloednieuwe tekst samen met haar de gitaar de zaal in en vat ze het congres, symposium of ander evenement op een komische, gevatte en relativerende manier samen, om zo naadloos aan te sluiten bij de thema’s en sfeer van die dag. 

Fotografie Studio Letterie

"Ik bewonder Marie Curie, schei- en natuurkundige, een pionier op het gebied van de radioactiviteit. Ondanks tegenwerking tijdens haar hele carrière, ging zij door met haar onderzoeken."

Christel Mayven fiere vrouwen artiesten

Christel Mayven is jazz- en popvocalist, componist en tekstschrijver. In haar muziek is zij altijd op zoek naar een spannende versmelting van genres. Haar liedjes kernmerken zich door sterke melodieën, doorvoelde teksten en dynamiek: van ingetogen en kwetsbaar tot speels en meeslepend.

Fotografie IAMKAT

"Joni Mitchell inspireert mij met haar muzikale veelzijdigheid en dichterlijke teksten."

Leonie C. Meine Jansen fiere vrouwen artiesten
Leonie C. Meine Jansen
zangeres & actrice

Leonie C. Meine Jansen is actrice, zangeres, theatermaker en trainingsacteur.

Ze studeerde af aan de Selma Susanna Theater-en Kleinkunstopleiding in Amsterdam. Zowel op het podium als op het witte doek is ze een eigenzinnige, veelzijdige en creatieve persoonlijkheid. Naast vast lid van de band SIGS!, muzikaal collectief Kitchen Collective en locatietheatergroep De Plomp werkt ze mee aan vele producties.

Sylvia Maessen fiere vrouwen artiesten

Sylvia Maessen is een veelzijdig, gepassioneerd muziekdier. Als componist schrijft ze hedendaagse, toegankelijke muziek met een vleugje humor, als arrangeur schrijft ze van klassiek tot jazz en als contrabassist is ze in alle muziekgenres te vinden. Ze werkte b.v. o.a. met symfonie-orkest Sinfonia Rotterdam, meesterverteller Frank Groothof en gospelzangeres Shirma Rouse.

 

"Componist en docent Nadia Boulanger (1887-1979) is mijn grote inspiratiebron; haar studenten waren o.a. Philip Glass, Astor Piazzolla, Burt Bacharach en Quincy Jones."

Snowapple fiere vrouwen artiesten

Snowapple is een pluri-

disciplinair en internationaal kunstenaarscollectief dat waarde hecht aan nieuwe ontmoetingen, samenwerkingen en artistieke experimenten. Onze projecten omvatten Snowapple, een muziekgroep in verschillende formaties, de theatergroep Moon Cabaret, Jardin Rouge Festival, Casa Snowapple Mx kunstenaars-

residentie, de kunstfilm A Moonless Night, projecten rond vrouwenrechten en nog veel meer.

"We are inspired by artists like Isabelle Eberhardt who, through their lives and their art, have constantly sought to push back against the limits imposed by society, and have opened up a wider and more welcoming world of the imagination for all."

bottom of page