top of page
PAPIER 500 PX X 500 PX.jpg
088_Louise Hensen zingt Nina Simone_Hilversum_20150919_200959_Afterview.nl_Peter Bezemer-2
Louise Hensen
Jazz zangeres

Louise Hensen studeerde met een 9 af aan de zangafdeling van het Utrechts Conservatorium. Ze toerde door Europa langs vele jazzfestivals en podia. In 2017 bracht ze haar debuutalbum 'Do what you gotta do' uit, een ode aan Nina Simone. Louise richtte samen met Saskia Schalekamp Stichting Fiere Vrouwen op en produceerde twee muziektheatervoorstellingen. Op dit moment werkt ze aan een gloednieuw album en geeft ze zang- en pianoles.

"Nina Simone veroverde mijn hart toen ik 10 was"

release Tamara van Esch - fotografie Lisanne Lentink (85).jpg
Tamara van Esch
Singer-songwriter

Tamara van Esch geeft een podium aan ongewone verhalen die tevens hoop geven. Indietronica-NL-pop met kalme stem en buitengewoon instrumentgebruik; met invloeden van My Brightest Diamond tot Blur. Voor Tussen Lagen werden songteksten en artwork samen met psychisch kwetsbare mensen gemaakt. De plaat heeft een brede, dynamische sound. Fotografie Lisanne Lentink

"St. Vincent, mijn grootste inspiratiebron: telkens vernieuwend, op eigen wijze."

71498237_10220322523590664_1264353215625822208_n.jpg
Lielian Tan
Drummer

Lielian is een charismatische verschijning en een echte eyecatcher achter haar drumkit, ze staat op dit moment op (buitenlandse) podia met groepen als het Jos de Brouwer Quintet, toert door het clubcircuit met de surfpopgroep The Monroes, speelt op straat in de Dixieland Crackerjacks, rockt cafe’s plat met de coverband Goldfis en is de vaste drummer in de Fiere Vrouwen Band.

IMG_9222.jpg
Mijin Kim
Pianiste

Mijin begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Na haar afstuderen aan het conservatorium in Zuid- Korea won ze in 2006 met haar jazzkwartet de eerste prijs bij de prestigieuze Ulsan jazz Festival Competition. Daarna studeerde ze af aan de conservatoria van Maastricht en Groningen. In 2014 kwam haar eerste album uit: "End of the line". Mijin werkt als uitvoerend en docerend pianiste in Nederland.

​​​

WhatsApp Image 2022-12-09 at 10.44.42.jpeg
Saskia Schalekamp
Singer-songwriter

Saskia maakt eigenzinnige Nederlandstalige luisterpop en bracht in 2014 haar debuutalbum 

‘Eiland in de stad’ uit. Met 'Beste Aletta' stond Saskia in de finale van de muziekwedstrijd Art Rocks. Samen met Louise Hensen, richtte ze Fiere Vrouwen op, om met vrouwelijke muzikanten de krachten te bundelen en fiere vrouwen in de spotlight te zetten. Saskia is daarnaast coach en trainer.

"Carol King is mijn grote voorbeeld als singer-songwriter"

Graziella Hunsel Rivero Photoshoot (afdruk)-1 © Les Adu 2019.jpg

Graziëlla Hunsel Rivero is "The first lady of Jazz" uit het Zuidoostelijke gedeelte van Amsterdam. Deze singer-songwriter is een all-round zangeres en people's entertainer die in 2011 haar muzikale liefde vond, Jazz! Ze is founder van de ZOJazz Lounge, een live Jazzevent met dinner en drinks geheel in Cottonclub style.

 

  

fritsvandergronde.nl-0381-2.jpg

De wereld heeft je nodig. Jou! Mooi, krachtig en kwetsbaar mens! Kleinkunstenares Jacqueline van der Zee deelt met jou haar reis in de verhalen achter haar muziek. Ze laat je zien en horen hoe jij volop mens kunt worden èn blijven in deze tijd. 

Fotografie: Frits van der Gronde

BarbaraBreedijkBABS2.jpg
Barbara Breedijk
Comedy op maat

Barbara Breedijk is muzikaal comédienne en sluit events af, met een muzikale wrap-up. Op de bijeenkomst slingert ze, de gloednieuwe tekst samen met haar de gitaar de zaal in en vat ze het congres, symposium of ander evenement op een komische, gevatte en relativerende manier samen, om zo naadloos aan te sluiten bij de thema’s en sfeer van die dag. 

Fotografie Studio Letterie

"Ik bewonder Marie Currie, schei- en natuurkundige, een pionier op het gebied van de radioactiviteit.Ondanks tegenwerking tijdens haar hele carrière, ging zij door met haar onderzoeken."

Christel Mayven_IAMKAT_FV2022.jpg

Christel Mayven is jazz- en popvocalist, componist en tekstschrijver. In haar muziek is zij altijd op zoek naar een spannende versmelting van genres. Haar liedjes kernmerken zich door sterke melodieën, doorvoelde teksten en dynamiek: van ingetogen en kwetsbaar tot speels en meeslepend.

Fotografie IAMKAT

"Joni Mitchell inspireert mij met haar muzikale veelzijdigheid en dichterlijke teksten."

Foto Leonie 1.jpg
Leonie C. Meine Jansen
zangeres & actrice

Leonie C. Meine Jansen is actrice, zangeres, theatermaker en trainingsacteur.

Ze studeerde af aan de Selma Susanna Theater-en Kleinkunstopleiding in Amsterdam. Zowel op het podium als op het witte doek is ze een eigenzinnige, veelzijdige en creatieve persoonlijkheid. Naast vast lid van de band SIGS!, muzikaal collectief Kitchen Collective en locatietheatergroep De Plomp werkt ze mee aan vele producties.

bottom of page